CNCAV: Vârstnicii și persoanele vulnerabile au prioritate pentru vaccinarea împotriva COVID-19

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunțat că vârstnicii și persoanele vulnerabile au prioritate pentru vaccinarea împotriva COVID-19.

Toate modificările aprobate miercuri în Strategia națională de vaccinare împotriva COVID-19 au fost comunicate echipei de dezvoltare a Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS). Potrivit noilor cerințe operaționale, platforma de programare și posibilitatea de implementare a unor noi funcționalități vor fi modificate astfel încât să permită prioritizarea vârstnicilor și persoanelor vulnerabile. Mai exact, pe parcursul unei zile, 25% din programări trebuie să fie destinate persoanelor din domeniile esențiale și 75% persoanelor vulnerabile.

”Modificările solicitate vor fi puse în producție în următoarele zile, după dezvoltare și o scurtă perioadă de testare. Pentru persoanele înscrise de angajator în platforma de programare la vaccinare, în baza CUI sau CIF, numărul programărilor nu va putea depăși 25% din cele disponibile zilnic, iar cei înscriși se vor autentifica individual pe baza CNP-ului”, se arată în comunicatul de presă al CNCAV.

După atingerea procentului de 25% de locuri ocupate, programarea altor angajați în ziua respectivă nu va mai fi posibilă. Celelalte locuri vor putea fi ocupate de către persoanele de peste 65 de ani, persoanele cu afecțiuni cronice și cele cu dizabilități, precum și de personalul inclus în etapa I pentru care se continuă programarea și în etapa a II-a.

Potrivit CNCAV, această necesitate de corelare a numărului de doze de vaccin, sosite pe lanțul de aprovizionare din Uniunea Europeană de la companiile farmaceutice spre România, cu numărul de persoane care s-au înscris în platforma informatică pentru vaccinare și, implicit, pentru rapel este o situație întâlnită și în alte țări europene, astfel încât procesul de vaccinare să fie optimizat în funcție de stocurile existente la momentul respectiv.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.