CNSU a adoptat Hotărârea cu numărul 113. Se modifică regulile de carantină a persoanelor care sosesc în România

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința vineri Hotărârea numărul 113 prin care se modifică regulile de aplicare a măsurii carantinei asupra persoanelor are sosesc în România, valabile în perioada 10 decembrie – 08 ianuarie.

De asemenea, a fost actualizată lista țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat, potrivit Grupului de Comunicare Strategică.

Vă prezentăm în continuare principalele prevederi ale HCNSU 111/2021:

Modificarea HCNSU 111/2021 privind regulile de aplicare a măsurii carantinei asupra persoanelor  care sosesc în România, valabile în perioada10.12.2021 – 08.01.2022, în sensul:

– introducerea testului RT-PCR pentru – exceptarea de la măsura carantinei a elevilor/studenților, cetățenilor români sau cetățenilor cu domiciliul sau reședința în afara României care au de susținut examene de admitere ori pentru finalizarea studiilor sau care încep studiile în unități/instituții de învățământ de pe teritoriul țării ori se deplasează pentru activități legate de începerea, organizarea, frecventarea sau finalizarea studiilor, precum și însoțitorii acestora în situația în care sunt minori.

– exceptarea de la măsura carantinei a angajaților sistemului național de apărare, ordine publică şi securitate națională care se întorc în România de la activități desfășurate în interes profesional în afara țării din statele terțe dacă sunt vaccinați ori au trecut prin boală.

– reducerea la 10 zile a duratei de carantinare pentru persoanele vaccinate sau trecute prin  boală care sosesc în România din statele terțe fără test RT-PCR.

– eliminarea posibilității de a ieșii din carantină în a 10 zi dacă efectuează test RT-PCR in a 8 zi.

De asemenea, a fost actualizată lista țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat:
– în zona roșie au intrat: Finlanda și Liban;
– în zona galbenă au intrat:
•   din zona roșie, în urma scăderii incidenței: Armenia, Dominica, Maldive și Singapore;
•din zona verde, în urma creșterii incidenței: Polinezia Franceză;
– în zona verde au intrat: România, Chile și Noua Caledonie.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.