CNSU: Ajutor umanitar de urgenţă pentru Ucraina. Vor fi livrate produse medicale: analgezice, antiinflamatoare, antibiotice şi dezinfectanţi

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a aprobat, luni seară, printr-o hotărâre, acordarea de asistenţă umanitară de urgenţă pentru Ucraina, urmând să fie livrate de produse medicale – analgezice, antiinflamatoare, antibiotice injectabile şi cu administrare orală şi dezinfectanţi pentru suprafeţe şi mâini.

”Transportul cantităților de produse prevăzute la alin. (1) se asigură de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență pe cale rutieră, cu mijloace auto din dotare. Fondurile necesare executării misiunii de asistență internațională se alocă din bugetul Ministerului Afacerilor Interne, prin structurile competente”, se arată în Hotărârea CNSU.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, ajutorul umanitar a fost solicitat de autorităţile de la Kiev prin Mecanismul European de Protecţie Civilă şi prin Centrul Euro-Atlantic de Coordonare şi Răspuns la Dezastre.

Produsele medicale au fost oferite cu titlu gratuit, conform anexei la Hotărârea CNSU.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.