Col.dr. Gheorghiţă: 1.403 medici de familie au recepţionat vaccinuri de la Johnson&Johnson, Moderna şi AstraZeneca

Un număr de 1.403 medici de familie au recepţionat, până în prezent, vaccinuri anti-COVID de la Johnson&Johnson, Moderna şi AstraZeneca, a anunţat, marţi, preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, col.dr. Valeriu Gheorghiţă.

„Etapa de vaccinare prin cabinetele de medicină de familie – la acest moment sunt 1.403 medici de familie care au recepţionat vaccinuri de la companiile Johnson&Johnson, Moderna şi AstraZeneca. Vaccinuri de la compania Johnson&Johnson au recepţionat 1.373 de medici de familie. Au fost distribuite în total 64.905 doze şi au fost deja administrate peste 29.000 de doze de vaccin”, a precizat şeful CNCAV, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria.

El a anunţat că un medic de familie din judeţul Botoşani a organizat un mini-maraton de vaccinare în care au fost imunizate 180 de persoane.

„Un medic de familie din judeţul Botoşani a organizat chiar un mini-maraton de vaccinare cu vaccin de la compania Pfizer şi a reuşit să vaccineze în trei zile succesiv circa 180 de persoane din comuna Răchiţi”, a spus medicul militar.

Potrivit acestuia, în campania de vaccinare prin cabinetele medicilor de familie, care început din 4 mai, 56% dintre imunizări au fost în mediul rural şi 44% în mediul urban.

Până pe 17 mai, cel mai mult s-a vaccinat anti-COVID în reţeaua de medicină de familie în Timiş – 2.395 de doze, în Dâmboviţa – 1.543, Călăraşi – 1.523, în Bucureşti – 1.240 şi în Dolj – 1.035.

„În ceea ce priveşte vaccinarea în cabinetele de medicină de familie din mediul rural la data de 17 mai cele mai multe doze au fost administrate în judeţul Călăraşi – 1.118, Dâmboviţa 930, Timiş – 850, Dolj – 723, Bihor – 587”, a arătat Valeriu Gheorghiţă.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.