Col. dr. Gheorghiță: În România, imunitatea colectivă este undeva la 45 – 50%

Col. dr. Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) ,  a declarat că imunitatea colectivă este undeva la 45 – 50% în România.

“Vorbim, de pe o parte, de acoperire prin vaccinare, pe de alta vorbim de imunitate colectivă. Imunitatea colectivă este mult mai importantă din punct de vedere al controlului răspândirii infecției și al protecției comunității față de boală și aici vorbim de imunitatea dobândită prin vaccinare, respectiv imunitatea dobândită prin boală naturală. Deja, acum, la nivel de imunitate de grup, comasat pe cele două metode de imunizare, cred că ajungem undeva la 45-50%. În acest moment. Și asta explică controlul epidemiologic, pe de o parte, pe de alta, este o evoluție firească, naturală, a pandemiei, de a-și încetini activitatea”, a declarat col. dr. Valeriu Gheorghiță, la un post de televiziune.

Col. dr. Valeriu Gheorghiță a mai spus că dacă crește numărul de persoane vaccinate, în două luni, se poate asigura o stabilitate din punct de vedere epidemiologic.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.