Col. dr. Gheorghiță: Medicii de familie vor începe vaccinarea pe 4 mai, cu serul produs de Moderna și Johnson&Johnson

Coordonatorul campaniei de vaccinare, col. dr. Valeriu Gheorghiță, a declarat că cei 3.080 de medici de familie care s-au înscris în programul de vaccinare anti-COVID a populației vor începe, în primă fază, imunizarea cu vaccinurile de la Moderna și Johnson&Johnson.

„Proiectul de includere a medicilor de familie e deja finalizat, vor începe să vaccineze pe 4 mai, toată infrastructura e deja stabilită”, a spus Valeriu Gheorghiță, la un post de televiziune.

Cei 3.080 de medici de familie înscriși în programul de vaccinare reprezintă „aproximativ o treime” din numărul total care au contract cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate, potrivit lui Gheorghiță, care a adăugat că estimările inițiale arătau o intenție de 50-55% de înscriere în program.

„Mare parte dintre medicii de familie sunt implicați în centrele de vaccinare care deja funcționează. Este foarte dificil să vaccinezi în cabinetul propriu, să fii și în centrele de vaccinare, să ai grijă și de ceilalți pacienți”, a adăugat col. dr. Valeriu Gheorghiță.

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare a completat că înțelege de ce medicii de familie pot fi reticenți la început: „Nu știi despre ce e vorba, sunt flacoane multidoză, există acest risc să irosești doze. Până la urmă, le-am transmis colegilor că nu e nicio problemă dacă din zece doze vor folosi doar nouă și o doză se irosește. Sigură că printr-o planificare atentă putem să reducem acest risc, dar ăsta nu e un motiv să nu începem vaccinarea”.

De asemenea, coordonatorul campaniei de vaccinare a spus că dacă medicii de familie vor solicita vaccinul de la AstraZeneca, dacă medicii de familie îl vor primi.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.