Col. dr. Valeriu Gheorghiţă: Peste 93.000 de persoane vaccinate fără programare, în perioada 8 – 10 mai

Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19, col. dr. Valeriu Gheorghiţă, a informat, marţi, că 93.350 de persoane s-au imunizat fără programare în perioada 8 – 10 mai.
„Au fost vaccinate în total 312.812 persoane (în perioada 8 – 10 mai n.r.). Atât persoane cu programare în platformă, cât şi persoane care s-au prezentat direct, din care 93.350 sunt persoane care s-au vaccinat fără programare în platformă. Ceea ce înseamnă o creştere cu 30% a persoanelor vaccinate faţă de ceea ce era programat în platformă. (…) Sunt convins că, în perioada următoare, numărul persoanelor care se vor prezenta direct în centre va creşte”, a precizat şeful CNCAV, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria.
Potrivit acestuia, în cadrul maratonului de vaccinare organizat, în perioada 4 – 11 mai, în spitalele militare din Bucureşti, Braşov, Cluj, Constanţa, Craiova, Iaşi şi Timişoara s-au imunizat, până în prezent, 19.272 de persoane. Valeriu Gheorghiţă a estimat că, în cadrul acestui maraton, unde, de asemenea, nu a fost necesară programarea şi care se va încheia marţi, vor fi peste 20.000 de persoane vaccinate.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.