Colegiul București dezaprobă decizia CMR în urma căreia cuantumul cotizației medicilor rezidenți a crescut de zece ori

Colegiul Medicilor din Municipiul București (CMMB) se desolidarizează de Colegiul Medicilor din România (CMR) în urma adoptării de către Consiliul național al CMR a Deciziei nr. 2/2019, publicate în Monitorul Oficial la 12 aprilie.

Prin Decizia nr. 2/2019, medicii rezidenți nu mai intră în categoria membrilor CMR care plătesc o cotizație redusă, de 5 lei/lună, în această categorie rămânând numai medicii care nu desfășoară activitate medicală. Prin excluderea rezidenților din prevederea respectivă, aceștia sunt acum obligați să plătească un cuantum de 50 de lei/lună, la fel ca medicii specialiști sau primari. De menționat însă că sunt medici rezidenți care nu plătesc această cotizație, deoarece nu s-au înscris încă în CMR.

Printr-un comunicat de presă, Biroul executiv al CMMB dezaprobă Decizia nr. 2/2019 a Consiliului național al CMR, prin care s-a majorat cuantumul cotizației de membru CMR pentru medicii rezidenți. Totodată, Biroul executiv al CMMB arată că reprezentanții CMMB în Consiliul național al CMR „nu au informat Colegiul București cu privire la discutarea acestei decizii și, ca urmare, nu au avut mandat pentru a o vota”.

„Biroul executiv al CMMB solicită retragerea deciziei de majorare de zece ori a cotizației de membru în cazul medicilor rezidenți, dat fiind faptul că activitatea acestora este în cea mai mare parte de învățământ”, se mai arată în comunicatul emis de CMMB.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.