Colegiul Fizioterapeuților a stabilit cuantumul cotizației de membru

Colegiul Fizioterapeuților

Colegiul Fizioterapeuților din România (CFZRO) a stabilit cuantumul cotizației de membru și a unor taxe aferente calității de membru. Reglementarea a fost publicată în Monitorul Oficial din 27 noiembrie 2018, sub forma Hotărârii nr. 37/2018.

Astfel, cotizația de membru al CFZRO este de 25 lei/lună, iar plata se efectuează anual, într-o singură tranşă. Membrii CFZRO care sunt pensionari şi exercită profesia ca angajat sau în regim independent vor plăti o cotizaţie în valoare de 20 lei/lună, iar membrii CFZRO care sunt pensionari şi nu exercită profesia, dar doresc să îşi păstreze calitatea de membru, vor plăti o cotizaţie în valoare de 5 lei/lună.

Fizioterapeuţii care au dobândit calitatea de membru al CFZRO în anul 2018 şi care aveau statutul de angajat sau îşi exercitau profesia în regim independent vor plăti cotizaţia pe anul 2019, în funcţie de luna emiterii autorizaţiei de liberă practică, fracționat. Astfel: a) membrii cărora li s-a emis autorizaţia de liberă practică în luna februarie 2018 – 275 lei; b) membrii cărora li s-a emis autorizaţia de liberă practică în luna martie 2018 – 250 lei; c) membrii cărora li s-a emis autorizaţia de liberă practică în luna aprilie 2018 – 225 lei; d) membrii cărora li s-a emis autorizaţia de liberă practică în luna mai 2018 – 200 lei; e) membrii cărora li s-a emis autorizaţia de liberă practică în luna iunie 2018 – 175 lei; f) membrii cărora li s-a emis autorizaţia de liberă practică în luna iulie 2018 – 150 lei; g) membrii cărora li s-a emis autorizaţia de liberă practică în luna august 2018 – 125 lei; h) membrii cărora li s-a emis autorizaţia de liberă practică în luna septembrie 2018 – 100 lei; i) membrii cărora li s-a emis autorizaţia de liberă practică în luna octombrie 2018 – 75 lei; j) membrii cărora li s-a emis autorizaţia de liberă practică în luna noiembrie 2018 – 50 lei; k) membrii cărora li s-a emis autorizaţia de liberă practică în luna decembrie 2018 – 25 lei.

Actul normativ stabilește și anumite taxe aferente calității de membru, pe care le încasează colegiile teritoriale: a) taxa pentru înscriere/reînscriere în CFZRO; b) taxa de eliberare duplicat al autorizaţiei de liberă practică; c) taxa de eliberare duplicat al avizului anual. Toate aceste taxe sunt în cuantum de 100 de lei. Alte două taxe, respectiv  taxa de eliberare a certificatului de status profesional și taxa de eliberare a certificatului de conformitate, ambele în cuantum de 100 lei, vor fi încasate direct de CFZRO.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.