Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti, precizări privind etapele și procedura aferente cercetării în cazul de la Spitalul ”Sfântul Pantelimon”

sursa foto: Spitalul”Sf. Pantelimon”/Facebook

Finalizarea şi prezentarea cât mai repede a rezultatelor cercetării în cazul de la Spitalul Clinic de Urgenţă „Sfântul Pantelimon” din Bucureşti sunt extrem de importante, însă este necesară respectarea tuturor timpilor prevăzuţi de reglementările legale, a transmis, vineri, Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti (CMMB), explicând etapele și procedura aferente cercetării desfășurate.

Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti (CMMB) s-a autosesizat şi a demarat o cercetare coordonată de Departamentul de Jurisdicţie Profesională cu privire la situaţia semnalată la Spitalul Clinic de Urgenţă „Sfântul Pantelimon” din Bucureşti.

Ancheta disciplinară s-a declanşat în urma autosesizării Biroului Consiliului CMMB şi decizia de declanşare s-a transmis imediat Comisiei de Jurisdicţie Profesională.

„Comisia de Jurisdicţie a solicitat documentele medicale de la Spitalul Clinic de Urgenţă „Sfântul Pantelimon”, precum şi punctul de vedere al medicilor implicaţi, într-un termen de 3 zile, termen care se încheie astăzi, vineri, 19 aprilie. După administrarea tuturor probelor, Comisia de Jurisdicţie finalizează ancheta disciplinară prin referat al cazurilor şi trimite cele 17 dosare către Comisia de Disciplină a CMMB, în termen de 15 zile lucrătoare de la data şedinţei Comisiei de Jurisdicţie (termen prevăzut în Regulamentul privind desfăşurarea anchetei disciplinare).
În acest caz se va trimite imediat după finalizare. Preşedintele Comisiei de Disciplină repartizează prin rezoluţie dosarul către un complet format din 3 membri, iar completul de judecată stabileşte data audierii medicilor şi dacă mai sunt necesare alte probe”, a transmis CMMB, pe pagina de Facebook.

Potrivit CMMB, convocarea medicilor se realizează cu cel puţin 7 zile înaintea datei la care urmează sa aibă loc şedinţa Comisiei de Disciplină (termen prevăzut în Regulamentul privind desfăşurarea anchetei disciplinare).

CMMB sublinaiză că, după audierea părţilor şi consultarea tuturor probelor existente la dosar, completul de judecată emite o decizie, cu una din următoarele soluţii:

  • Respingerea plângerii şi stingerea acţiunii disciplinare, dacă fapta nu constituie abatere disciplinară;
  • Admiterea plângerii şi aplicarea uneia dintre sancţiunile prevăzute de lege.

„Decizia Comisiei de Disciplină se comunică părţilor şi poate fi contestată, în termen de 15 zile de la data comunicării, la Comisia Superioară de Disciplină. Dacă nu se formulează contestaţie, decizia rămâne definitivă”, afirmă CMMB.

Atât preşedintele CMMB, prof. univ. dr. Cătălina Poiană, cât şi vicepreşedintele CMMB, prof. univ. dr. Lucian Negreanu, au fost prezenţi la Spitalul de Urgenţă „Sfântul Pantelimon” în primele zile ale anchetei, împreună cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.