Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti s-a autosesizat și a demarat o cercetare în cazul de la Spitalul Clinic de Urgenţă „Sfântul Pantelimon”

Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti (CMMB) s-a autosesizat şi a demarat o cercetare coordonată de Departamentul de Jurisdicţie Profesională cu privire la situaţia semnalată la Spitalul Clinic de Urgenţă „Sfântul Pantelimon” din Bucureşti.

„În urma informaţiilor din spaţiul public, Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti (CMMB) s-a autosesizat şi a demarat cercetarea coordonată de Departamentul de Jurisdicţie Profesională în situaţia semnalată la Spitalul Clinic de Urgenţă Sfântul Pantelimon din Bucureşti”, informează CMMB.

De asemenea, CMMB transmite că va oferi sprijin în demersurile iniţiate de Ministerul Sănătăţii în acest caz.

Ministerul Sănătății a anunțat, joi, că Corpul de Control la Spitalul Clinic de Urgență Sf. Pantelimon București, după ce un asistent medical a sesizat că „în perioada 4-7 aprilie, în cadrul secției ATI ar fi decedat 20 de pacienți printr-o administrare incorectă a unui medicament”.

„Fiind vorba de o activitate profesională medicală s-a solicitat sprijinul Colegiului Medicilor din Municipiul Bucureşti, iar concluziile, dacă se impune, vor fi înaintate şi altor instituţii abilitate”, se mai menţiona în comunicatul Ministerului Sănătăţii.

 

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.