Colegiul Medicilor din România: Este necesară găsirea unei soluţii urgente care să minimalizeze efectele negative ce decurg din amânarea concursului de rezidenţiat

Consiliul Național al Colegiului Medicilor din România reacționează la amânarea concursului de rezidențiat.Forumul cere găsirea unei soluţii urgente care să minimalizeze efectele negative ce decurg din această amânare. Totodată, atrage atenția că situația prezentă este de natură  de a scădea încrederea medicilor în guvernare.

„Consiliul Naţional al Colegiului Medicilor din România a anunţat vineri, în şedinţa lunară, că priveşte cu mare îngrijorare situaţia creată de amânarea organizării concursului de rezidenţiat, având în vedere lipsa tot mai accentuată de medici specialişti, dar şi perturbarea programului de pregătire, care va fi început cu întârziere şi, din acest motiv, va afecta procesul de pregătire.
În acest context, este necesară găsirea unei soluţii urgente care să minimalizeze efectele negative ce decurg din amânarea concursului de rezidenţiat. Totodată, situaţia aceasta face dovada impredictibilităţii vieţii profesionale şi este de natură a scădea încrederea medicilor în guvernare şi a societăţii în sistem.  Ne abţinem de la a comenta cauzele care au dus la această situaţie”, se arată în comunicatul transmis de Consiliul Național al Colegiului Medicilor din România.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.