Colegiul Medicilor din România recomandă vaccinarea împotriva COVID-19

Colegiul Medicilor din România (CMR) recomandă vaccinarea împotriva COVID-19, după ce Comisia Europeană a autorizat ieri vaccinul produs de BioNTech și Pfizer.

”Această autorizare era așteptată de mult timp de către comunitatea științifică națională, corpul medical și populație, reprezentând o speranță de limitare a răspândirii pandemiei produsă de virusul SARS-CoV-2 și reîntoarcerea la normalitate.Profesioniștii din domeniul sănătății reprezintă segmentul din populație cel mai puternic afectat de consecințele pandemiei, plătind un tribut dureros în lupta cu pandemia. Cu toate acestea, am fost mereu în prima linie acordând îngrijiri medicale, dar și empatie și compasiune pacienților și familiilor suferinde. Resimțim în acest fel pe deplin povara acestei boli nemiloase.Vaccinarea este cea mai bună opțiune pe care o avem în acest moment la dispoziție pentru a lupta cu această pandemie”, a declarat prof. dr. Daniel Coriu, președintele Colegiului Medicilor din România, citat într-un comunicat de presă.

”Acest vaccin reprezintă, din perspectiva mea, un instrument eficace în lupta cu această pandemie și cred că este important ca noi, corpul medical, să ne informăm cu privire la dovezile științifice consecutive studiilor pentru acest vaccin și să aducem aceste date corecte, cu transparență și responsabilitate către pacienții noștri. Susțin vaccinarea COVID-19 în România”, a afirmat dr. Gindrovel Dumitra, medic de familie, secretar general al Colegiului Medicilor din România.

Colegiul Medicilor din România salută autorizarea emisă de autoritățile europene competente și recomandă corpului medical să se informeze din surse autorizate pentru a decide în cunoștință de cauză să se vaccineze precum și pentru a informa corect și complet populația, se mai arată în comunicatul de presă.

CMR lansează și un apel către autorități să asigure derularea în condiții bune a acestei campanii de vaccinare fără precedent, ce se anunță o adevărată provocare din punct de vedere logistic și își oferă întreg sprijinul, în limitele competențelor sale.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.