Colegiul Medicilor din Municipiul București: Donarea de sânge înseamnă salvarea de vieți

Colegiul Medicilor din Municipiul București (CMMB) trage un semnal de alarmă și precizează că sunt situații în care intervenții chirurgicale sunt amânate din cauza lipsei de sânge. Precizarea vine în contextul Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge, marcată, în fiecare an, pe 14 iunie.

“Donarea de sânge înseamnă categoric viață. Să ne gândim că pot exista în spitale acum pacienți care așteaptă intervenții chirurgicale sau care au diverse probleme de sănătate, iar lipsa de sânge le pune viața în pericol. Donarea de sânge înseamnă salvarea de vieți. Tocmai din acest motiv spunem deseori că sângele înseamnă viață – viață pentru semenii noștri sau poate chiar pentru cineva drag nouă. În anumite perioade medicii se confruntă cu deficit de sânge în diverse spitale. Vă îndemnăm să donați sânge. Sângele donat de cei a căror stare de sănătate permite donarea, salvează vieți. Donarea de sânge este o acțiune voluntară și umanitară. Avem nevoie de dvs, donatorii de sânge, pentru semenii noștri! Știați că din sângele pe care îl donați o dată ajutați medicii să salveze 3 persoane?”, a declarat prof. univ. dr. Cătălina Poiană, Președintele Colegiului Medicilor din Municipiul București.

Ziua Mondială a Donatorului de Sânge reprezintă data marcată anual prin care se dorește creșterea gradului de conștientizare asupra importanței donării de sânge. Sloganul ediției de anul acesta a campaniei globale derulată de Organizația Mondială a Sănătății1 este “Donați sânge și țineți lumea pulsând“.

“Astfel, Colegiul Medicilor din Municipiul București lansează un îndemn: Împreună, cei care au o stare bună de sănătate, să contribuim la creșterea cantității de sânge în unitățile spitalicești pentru cei care au probleme de sănătate“, se arată într-un comunicat transmis de CMMB.

Statistic, România ocupă printre ultimele locuri în Europa în ceea ce privește donarea de sânge.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.