Comisarul european al Sănătăţii: Statele din UE ar trebui să acţioneze acum pentru valurile de COVID-19 de la iarnă

Statele membre ale Uniunii Europene ar trebui să înceapă să se pregătească acum pentru un nou val al pandemiei de COVID-19 la toamnă şi iarnă, a declarat, luni, comisarul european pentru Sănătate şi Siguranţa Alimentară, Stella Kyriakides, precizând că există o înmulţire „îngrijorătoare” a focarelor, potrivit Reuters.

Oficialul european a atras atenţia de asemenea că pandemia nu s-a terminat.

„Din păcate, pandemia a arătat o creştere îngrijorătoare în unele ţări”, a afirmat Stella Kyriakides la postul public de radio din Cipru, ţara sa natală.

„În ultimele două luni ne-am pregătit pentru toamnă şi iarnă, pe deplin conştienţi că următorul val pandemic nu poate şi nu ar trebui să apese şi mai mult asupra economiilor şi societăţilor noastre, în special într-un moment în care ele sunt deja afectate de războiul şi de invazia din Ucraina, precum şi de inflaţie”, a adăugat comisarul european.

Stella Kyriakides a precizat că executivul comunitar a cerut statelor membre să accelereze vaccinarea cu booster a persoanelor de peste 60 de ani şi a grupurilor vulnerabile.

„Aceste luni ar trebuie să fie luni de pregătire, pentru ca sistemele noastre de sănătate să fie pregătite pentru posibile noi valuri care, de exemplu, s-ar putea combina cu gripa de sezon”, a mai afirmat comisarul european.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.