Comisarul european pentru sănătate: Este nevoie de investiții în promovarea sănătății și în prevenție

Vytenis Andriukaitis

„Încurajez pe fiecare dintre noi să promită să aibă grijă de inima sa, prin adoptarea unor obiceiuri mai bune: să mâncăm alimente mai sănătoase, să ne mișcăm și să exersăm mai mult, să evităm tutunul și să consumăm alcool cu moderație”, este mesajul transmis de Vytenis Andriukaitis, comisarul european pentru sănătate și siguranță alimentară, de Ziua mondială a inimii, eveniment care anul acesta are tema „Fă o promisiune inimii tale”.

Sunt șase milioane de cazuri nou diagnosticate și 1,8 milioane de decese anual prin boli cardiovasculare în Uniunea Europeană, motiv pentru care, după cum declară comisarul european, Comisia va continua să promoveze proiecte de încurajare a unei alimentații sănătoase și de protecție a copiilor și adolescenților în fața campaniilor de marketing pentru alimentele cu conținut crescut de calorii, grăsimi saturate, acizi grași trans, zaharuri și/sau sare.

Mesajul transmis de medicul lituanian este concordant și cu discursul ținut joi la New York, la sesiunea plenară ONU pe tema prevenției și a controlului bolilor netransmisibile. Acolo, Vytenis Andriukaitis a subliniat necesitatea de acțiune în cele patru direcții esențiale: promovarea sănătății, prevenție, protecție și participare. Statele membre sunt îndemnate să urmeze exemplele de bune practici deja existente și să le implementeze. „Trebuie să facem mai mult și să o facem repede”, a avertizat comisarul european pentru sănătate. „Să ne dublăm eforturile și să investim mai mult în managementul mai eficient al bolilor netransmisibile. Aceasta înseamnă să investim în promovarea sănătății și în prevenție. Fiecare cent investit va aduce un câștig dublu: va favoriza creșterea economică și dezvoltarea, odată cu asigurarea unei sănătăți mai bune a populației”, a fost îndemnul lui Andriukaitis.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.