Comisia Europeană a aprobat achiziția diviziei Merck de Consumer Health de către Procter & Gamble

MerckKGaA_Brands

La 28 august, Comisia Europeană a aprobat procesul de achiziție a diviziei de Consumer Health a firmei germane Merck de către compania americană Procter & Gamble. Conform regulamentului Uniunii Europene privind fuziunile, reprezentanții Comisiei Europene au făcut o evaluare, în urma căreia au decis că achiziția nu contravine legilor concurenței, menite să garanteze menținerea și stimularea unui mediu concurențial sănătos și accesul la o piață liberă, în vederea promovării intereselor consumatorilor, „activitățile celor două companii fiind în general complementare”, după cum se arată într-un comunicat de presă.

Divizia de Consumer Health a companiei Merck este activă pe plan internațional pe zona de cercetare, dezvoltare, producție, marketing și vânzare a unei game largi de produse destinate sănătății (parafarmaceutice și medicamente altele decât cele disponibile cu prescripție medicală). Compania Procter & Gamble produce o gamă largă de bunuri de larg consum, inclusiv produse de îngrijire personală și parafarmaceutice.

Reprezentanții Comisiei Europene au declarat că tranzacția de aproape patru miliarde de dolari „nu va ridica probleme serioase” și nu va afecta libera concurență a pieței. În urma tranzacției, în portofoliul Procter & Gamble vor intra branduri importante de medicamente OTC, vitamine și suplimente alimentare. Vânzările diviziei de Consumer Health a firmei germane Merck s-au ridicat la 860 de milioane de dolari în anul 2016, conform datelor oferite de companie.

 

Monica Georgescu

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.