Comisia Europeană a lansat o consultare publică online cu privire la strategia farmaceutică pentru Europa

Comisia Europeană a lansat marți o consultare publică online cu privire la Strategia farmaceutică pentru Europa, relatează The Pharma Letter.

Consultarea va dura trei luni și constă în întrebări care se vor concentra pe teme cheie: autonomia strategică și fabricarea medicamentelor, accesul la medicamente accesibile, inovația și sustenabilitatea mediului și provocările de sănătate. Rezultatele consultării publice vor contribui la pregătirea, în toamna acestui an, a Strategiei farmaceutice pentru Europa, care este de așteptat să fie adoptată până la sfârșitul anului.

Strategia își propune să creeze un sistem care să reziste testului timpului, care să profite de beneficiile digitalizării și să promoveze inovarea, în special în domenii cu nevoi nesatisfăcute, precum antimicrobiene, medicamente pentru copii și medicamente pentru boli rare. De asemenea, intenționează să reducă dependența Uniunii Europene de importurile din țări terțe.

Acest sistem va reduce impactul medicamentelor asupra mediului și va combate rezistența antimicrobiană. Actuala criză COVID-19 a arătat că UE trebuie să se asigure că medicamentele, inclusiv vaccinurile, pot fi disponibile în orice circumstanțe.

„Strategia farmaceutică pentru Europa este o piatră de temelie a politicii noastre în domeniul sănătății pentru următorii cinci ani, iar aceasta este șansa pentru toți actorii să ne ajute să o modelăm. Solicit asociațiilor de pacienți, industriei, autorităților publice, mediului academic și publicului larg să contribuie. Cu această strategie, pe care o voi prezenta până la sfârșitul anului, vom răspunde provocărilor amplificate de pandemia COVID-19 și toate problemele structurale privind accesul, accesibilitatea și autonomia strategică a Uniunii noastre în privința medicamentelor. Trebuie să ne asigurăm că toți pacienții au acces la îngrijiri optime și la medicamente la prețuri accesibile”, a declarat Stella Kyriakides, comisarul pentru sănătate și siguranță alimentară.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.