Comisia Europeană a semnat un contract-cadru comun de achiziție cu Gilead pentru furnizarea de Remdesivir

Comisia Europeană a semnat un contract-cadru comun de achiziție cu compania farmaceutică Gilead pentru furnizarea a până la 500.000 de cure de tratament cu Veklury, denumirea de marcă pentru Remdesivir, și posibilitatea de a suplimenta cantitatea.

Există 36 de semnatari ai contractului-cadru care participă la această achiziție comună, incluzând toate țările UE, țările SEE Norvegia și Islanda, Marea Britanie, precum și șase țări candidate și potențiali candidați (Albania, Republica Macedonia de Nord, Muntenegru, Serbia, Kosovo și Bosnia și Herțegovina). Toate țările semnatare pot trimite de acum comenzi pentru a procura direct Veklury. Veklury este în acest stadiu singurul medicament cu autorizație condiționată de introducere pe piață în UE pentru tratamentul pacienților cu COVID-19 care au nevoie de oxigen.

Stella Kyriakides, comisar pentru sănătate și siguranță alimentară, a declarat: „Astăzi asigurăm accesul la Remdesivir pentru tratamentul a până la 500.000 de pacienți care au nevoie. Facem toate eforturile pentru a ne asigura că sunt disponibile terapii sigure și eficiente împotriva COVID-19. Prin achizițiile comune ale UE, împuternicim țările din întreaga Europă să își unească forțele și să obțină acces la echipamente și medicamente vitale. Suntem întotdeauna mai puternici împreună și aceasta este solidaritatea europeană în acțiunea împotriva COVID-19.”

Semnarea acestui contract-cadru de achiziții comune urmează contractului semnat de CE cu Gilead pentru a asigura 33.380 de cure de tratament cu Veklury, care au fost distribuite în UE și Marea Britanie începând din august. Acest contract a fost finanțat din Instrumentul de sprijin pentru situații de urgență (ESI) al Comisiei, în valoare totală de 70 de milioane EUR.

Curele de tratament achiziționate cu finanțare ESI au contribuit la acoperirea nevoilor imediate din august până în octombrie pentru a se asigura că pacienții critici primesc tratamentele. Medicamentul a fost plătit în mai multe rate. Contractul-cadru de achiziții comune va asigura acum că țările vor continua să aibă o aprovizionare neîntreruptă de Veklury dacă decid să achiziționeze produsul.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.