Comisia Europeană anunță un ajutor suplimentar de urgență de 3,5 milioane de euro pentru țările afectate de Ebola

Comisia Europeană a anunțat astăzi suplimentarea cu 3,5 milioane de euro a ajutorului financiar acordat țărilor central-africane afectate de epidemia cu virusul Ebola. Fondurile ar urma să meargă către Uganda (2,5 milioane de euro) și Sudanul de Sud (un milion).

De la declanșarea epidemiei actuale din Republica Democratică Congo, la 1 august 2018, Uniunea Europeană a contribuit deja cu finanțări 17 milioane de euro pentru răspunsul la epidemie din R. D. Congo, precum și pentru acțiuni de prevenție și de detectare rapidă în Uganda, Sudanul de Sud, Rwanda și Burundi.

Pe hartă, cu roșu, sunt marcate provinciile Kivu de Nord și Ituri, unde este în desfășurare actuala epidemie cu virusul Ebola (pentru comparație, suprafața Ugandei este cu puțin mai mare decât cea a României)

Decizia anunțată astăzi vine după ce autoritățile din Uganda au comunicat detectarea unor cazuri de boală cu virusul Ebola venite din R. D. Congo. Până acum, au fost confirmate trei îmbolnăviri și două decese, iar 27 de contacți se află în monitorizare.

„Facem tot ce putem pentru a salva vieți și pentru a opri apariția de noi cazuri cu Ebola. Sarcina noastră principală, astăzi, nu mai este doar de a ajuta R. D. Congo, ci și de a oferi asistență țărilor vecine, precum Uganda. În aceste țări, finanțarea oferită de noi ajută la supravegherea epidemiologică, la implicarea comunităților locale și la sporirea capacităților locale pentru acțiuni rapide și eficiente”, arată Christos Stylianides (foto), comisarul european pentru ajutor umanitar și protecție civilă, coordonatorul UE pentru Ebola. „Ne angajăm să continuăm să oferim asistență pentru a pune capăt acestei epidemii, atâta timp cât va f necesar”, subliniază oficialul european, într-o declarație de presă.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.