Comisia Europeană asigură accesul UE la Remdesivir pentru tratamentul COVID-19

Comisia Europeană a semnat marți un contract cu compania farmaceutică Gilead pentru a asigura dozele de tratament cu Veklury, numele comercial pentru Remdesivir. Veklury a fost primul medicament autorizat la nivelul UE pentru tratamentul COVID-19. Începând cu începutul lunii august și pentru a răspunde nevoilor imediate, loturile de Veklury vor fi puse la dispoziția statelor membre și a Regatului Unit, cu coordonarea și sprijinul Comisiei.

Stella Kyriakides, comisarul pentru sănătate și siguranță alimentară, a declarat: „În ultimele săptămâni, Comisia a lucrat neobosit cu Gilead pentru a ajunge la un acord pentru a se asigura că stocurile primului tratament autorizat împotriva COVID-19 sunt livrate în UE. Ieri (marți n.r.) a fost semnat un contract, la mai puțin de o lună de la autorizarea Remdesivir, care va permite livrarea de tratamente de la începutul lunii august pentru mii de pacienți. Comisia nu lasă nicio piatră neîntoarsă în eforturile sale de a asigura accesul la tratamente sigure și eficiente și sprijină dezvoltarea vaccinurilor împotriva coronavirusului. Acordul de ieri este un alt pas important în lupta noastră pentru a depăși această boală.”

Instrumentul pentru asistență de urgență al Comisiei va finanța contractul, în valoare totală de 63 de milioane de euro. Acest lucru va asigura tratamentul a aproximativ 30.000 de pacienți care prezintă simptome severe de COVID-19 și va ajuta la acoperirea nevoilor curente în următoarele câteva luni, asigurând în același timp o distribuție echitabilă la nivelul UE, pe baza unei chei de alocare, ținând cont de sfaturile Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor, precizează un comunicat de presă al CE.

De asemenea, Comisia pregătește acum o achiziție comună pentru livrări suplimentare de medicamente, care ar trebui să acopere necesitățile și livrările suplimentare începând cu luna octombrie.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.