Comisia Europeană: Testarea este un instrument decisiv pentru a încetini răspândirea COVID-19

Comisia Europeană a adoptat, miercuri, o recomandare pentru utilizarea testelor rapide pe bază de antigen și pentru validarea și recunoașterea reciprocă a testelor și a rezultatelor acestora.

Comisia recomandă statelor membre utilizarea testelor rapide pe bază de antigen în zonele în care rata de pozitivare a testelor PCR este mai mare de 10%, în comunitățile în care transmiterea noului coronavirus este intensă. În acest mod, Comisia Europeană intenționează să reducă presiunea asupra sistemelor medicale.

Pentru a consolida și mai mult capacitatea de testare la nivelul Uniunii Europene, Comisia a oferit o finanțare în valoare de 35,5 milioane de Euro către Federația Internațională a Societăților de Cruce Roșie și Semilună Roșie.

Finanțarea va fi utilizată pentru a sprijini formarea personalului pentru colectarea, analiza probelor și efectuarea testelor, în special prin intermediul echipamentelor mobile.

Noile recomandări vin după ce Comisia a prezentat, la sfârșitul lunii octombrie, prioritățile pe care ar trebui să le urmărească statele membre în strategiile de testare COVID-19.

„Testarea ne spune care este amploarea răspândirii, unde are loc și cum se dezvoltă. Este un instrument decisiv pentru a încetini răspândirea COVID-19. Pentru a spori coordonarea UE cu privire la metodele de testare, oferim astăzi îndrumări statelor membre cu privire la utilizarea testului rapid pe bază de antigen pentru a gestiona mai bine focarele COVID-19”, a declarat Stella Kyriakides, comisarul pentru sănătate și siguranță alimentară.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.