VIDEO: Președinții comisiilor pentru Sănătate din Parlament, despre propunerea lui Nelu Tătaru ca ministru al Sănătății

Președintele Comisiei pentru Sănătate Publică din Senatul României, Laszlo Attila, și președintele Comisiei pentru Sănătate și Familie din Camera Deputaților, Florin Buicu, au salutat propunerea pentru preluarea funcției de ministru al Sănătății de către secretarul de stat Nelu Tătaru.

Președintele Comisiei pentru Sănătate Publică din Senatul României, Laszlo Attila, a declarat în cadrul unei dezbaterii Sănătatea Press că se aștepta la demisia ministrului Victor Costache, afirmând că ar fi fost mult mai inteligent să facă această mișcare cu mai mult timp în urmă.

Laszlo Attila a spus că Nelu Tătaru a făcut față cu brio provocării majore a pandemiei de coronavirus.

“Mă așteptam la o astfel de mișcare și probabil că ar fi fost mult mai inteligent să facă această mișcare cu mult timp în urmă pentru că o dată cu trecerea timpului puteți vedea că au fost informați de la sfârșitul lunii ianuarie că trebuie să ne pregătim pentru o astfel de etapă și cu toate acestea noi acum trei săptămâni noi discutam despre alegeri anticipate”, a spus Laszlo Attila.

El a spus că o coordonare proastă care a dus la această situație, de a nu avea echipamente și de a periclita integritatea personalului medical pentru a gestiona această situație, “mi se pare absurdă și foarte periculoasă”.

La rândul său, președintele Comisiei pentru Sănătate și Familie din Camera Deputaților, Florin Buicu, a afirmat că Nelu Tătaru a fost foarte ancorat în această luptă împotriva COVID-19.

“Sper să nu dezamăgească. Cu sprijinul Guvernului, astfel încât nevoia de finanțare de care are nevoie Sănătatea să fie asigurată. Îmi doresc ca toate propunerile, sugestiile care vin din partea profesioniștilor să fie transformate rapid în decizii”, a spus Buicu.

El a adăugat că prin comunicarea Ministerului Sănătății cu profesioniștii “cred că trebuie luate rapid măsurile necesare pentru dezvoltarea rețelei de ATI, ventilatoare, monitoare, paturi și pregătirea de personal”.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.