Comitetul pentru Situații de Urgență a reevaluat scenariile de funcționare a unităților de învățământ din București

Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență (CMBSU) a reevaluat scenariile de funcționare a unităților de învățământ de pe raza Municipiului București, în conformitate cu prevederile normative în vigoare și raportat la rata de incidență a cazurilor, cumulată în ultimele 14 zile (cu valoarea de 2,05 la mia de locuitori).

Cursurile se desfăşoară online în şapte unităţi de învăţământ din Capitală, întrucât infrastructura nu permite respectarea normelor de protecție împotriva transmiterii SARS-Cov- 2, potrivit unei hotărâri a Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, adoptată în şedinţa de luni.

CMBSU a actualizat lista școlilor care desfăşoară de luni cursurile online faţă de hotărârea sa din 5 februarie. Se menţin pe listă Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza” şi Şcoala Gimnazială nr. 124, care sunt în această situaţie din 8 februarie și au fost introduse alte cinci unităţi, respectiv Școala Gimnazială Sființii Constantin și Elena, Școala Gimnazială Adrian Păunescu, Școala Gimnazială Sf.Andrei, Școala Gimnazială nr.197, Școala Gimnazială nr.59.

CMBSU a decis ca ”Liceul Tehnologic de Metrologie „Traian Vuia”, Grădinița nr.185 și Grădinița nr. 35, să desfășoare activități ”față în față”, mai exact zilnic cu prezență fizică în sălile de clasă, a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, întrucât din comunicarea făcută de Inspectoratul Școlar al Municipiului București rezultă faptul că au încetat motivele care impuneau desfășurarea cursurilor în sistem online”.

„Îi asigurăm pe elevi și părinți că, odată cu eliminarea factorilor care au generat aceste măsuri, vom face demersurile necesare reluării activităților didactice care permit prezența fizică în sălile de clasă”, mai precizează CMBSU.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.