Comitetul tehnic de la Valletta s-a reunit zilele acestea la București

Ministerul Sănătății

În perioada 26-27 noiembrie, Ministerul Sănătății a organizat la București a șasea reuniune a Comitetului Tehnic de la Valletta. Cu acest prilej, specialiști în evaluarea tehnologiilor medicale și reprezentanți ai autorităților din zece țări (Cipru, Croația, Grecia, Irlanda, Italia, Malta, Portugalia, Slovenia, Spania și, desigur, România) s-au reunit la București pentru a identifica metode care să asigure un acces mai bun al pacienților la terapii noi.

În anul 2017, România a semnat Declarația de la Valletta, document care reprezintă un acord de cooperare ce stipulează importanța garantării accesului pacienților la medicamente și terapii inovative, precum și înființarea unui comitet tehnic alcătuit din specialiști în domeniu, se precizează într-un comunicat de presă emis de MS.

Comitetul tehnic de la Valletta are scopul de a identifica cele mai bune practici și politici ale medicamentului pentru a crește accesul pacienților la noi terapii. Acestea includ: evaluarea tehnologiilor medicale  pentru noi molecule care urmează să intre în compensare,  depistarea mecanismelor de negociere a prețului la medicamente, precum și a modalităților de achiziții comune de medicamente.

„Grupul de la Valletta reprezintă peste 160 milioane de cetățeni  pentru care specialiștii caută cele mai bune soluții privind accesul la terapii noi în țările membre. Am discutat cu echipa tehnică, dar și cu oficialii, despre posibile  achiziții comune de medicamente în vederea creșterii accesului pacienților la terapii inovative”, a declarat ministrul sănătății, Sorina Pintea.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.