La aniversare, compania Antibiotice S.A. este chemată să-și ofere expertiza pentru a limita rezistența la antibiotice

Ministrul sănătății, Sorina Pintea, crede că expertiza specialiștilor de la compania Antibiotice S.A. poate aduce soluții pentru limitarea creșterii rezistenței antimicrobiene și utilizarea eficientă a antibioticelor. Declarația a fost făcută la 11 decembrie, cu ocazia unei vizite efectuate de Sorina Pintea la Iași, unde a participat la evenimentele prilejuite de aniversarea  a 63 de ani de existență a companiei Antibiotice S.A., se precizează într-un comunicat de presă.

La 7 decembrie, România a preluat Președinția Consiliului Uniunii Europene în domeniul sănătății de la Austria. Programul președinției române în domeniul sănătății cuprinde cinci teme prioritare: rezistența antimicrobiană, vaccinarea, accesul egal la medicamente al pacienților din UE, mobilitatea pacienților și sănătatea digitală.

„Prima temă menționată prezintă un interes deosebit pentru statele membre în condițiile în care în Uniunea Europeană se înregistrează o creștere a rezistenței antimicrobiene datorată utilizării în exces sau incorecte a  antibioticelor. Cred că în acest domeniu expertiza specialiștilor de la compania Antibiotice SA poate aduce soluții pentru limitarea acestui  fenomen și utilizarea eficientă a antibioticelor pe care le avem la îndemână”, a declarat ministrul sănătății, Sorina Pintea.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.