Compania CureVac nu exclude aprobarea accelerată pentru vaccinul COVID-19 pe care îl produce

Compania germană de biotehnologie CureVac nu exclude un proces rapid de aprobare a vaccinului său potențial împotriva COVID-19 a declarat CEO-ul Franz-Werner Haas.

Compania anunțase vineri că se așteaptă să-și pună vaccinul pe piață până la jumătatea anului 2021. Obținerea aprobării rapide sugerează că se solicită o dată de lansare anterioară, deși Franz-Werner Haas nu a oferit niciun detaliu cu privire la cât de probabil ar fi acest lucru, relatează Reuters.

„Nu excludem aprobarea accelerată, dar acest lucru poate fi obținut doar în strânsă cooperare cu autoritățile”, a declarat Haas pentru site-ul financiar Boerse Online.

CureVac, susținut de fondatorul Microsoft, miliardarul Bill Gates, a fost listat vineri pe piața de valori Nasdaq, atrăgând 213 milioane dolari.

Rezultatele studiilor clinice recent începute cu vaccinul potențial al companiei urmează să fie publicate în toamnă, a spus Haas, reiterând că, în momentul de față, era de așteptat aprobarea în prima jumătate a anului viitor.

CureVac cercetează modul de utilizare a moleculelor care poartă un cod genetic specific numit ARN mesager (ARNm) pentru tratarea mai multor boli, inclusiv COVID-19.

Folosind ARN mesager, cercetătorii speră că pot obliga corpul pacientului să creeze proteine care pot juca un rol important în combaterea bolilor.

„Noi vedem o înțelegere mai profundă și mai largă în Statele Unite că tehnologia ARNm pe care o folosim are potențialul de a dezvolta rapid un vaccin eficient și eficient”, a spus Haas.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.