Comunitatea 3D Print face viziere gratuite

Comunitatea 3D Print din România realizează elemente 3D, necesare vizierelor de protecție. Acestea sunt trimise către producătorul FabLab în București, unde sunt folosite la asamblarea a peste 2.000 de asemenea echipamente de protecție. Vizierele nu sunt omologate sau avizate și sunt oferite ca donație persoanelor fizice.

“Până acum efortul a fost și este posibil datorită lui Yannick Bastian, de la formwerk.ro, care a trimis 25 de imprimante 3D aici pentru un „print farm” eficient. Dar în curând o să apară și costurile de producție considerabile, la care oricine poate participa cu donații”, se arată într-o postare FabLab.

 De asemenea, studenții la Medicină din București sprijină Asociația Medicală Română de Biomodelare 3D și Viziere.ro pentru confecționarea ochelarilor de protecție și a vizierelor.

Designul pe care comunitatea din România ȋl folosește a fost creat de o companie de printare 3D din Cehia.

“Când a ajuns epidemia de COVID-19 ȋn România și am citit despre lipsa echipamentelor de protecție, am vrut să ajut cumva medicii și m-am uitat, ȋn primul rând, cum au reacționat colegii din industria 3D din alte state. Așa am aflat că ȋn Italia au ȋnceput să producă valve pentru aparatele de reanimare, iar ȋn Cehia viziere. Mi-am dat seama că avem capacitatea să facem și noi aceleași lucruri. Am făcut un apel pe pagina de Facebook a FabLab, unde am anunțat că ofer gratuit servicii de tăiere laser și spațiu de producție, iar apoi au ȋnceput să ȋmi scrie colegi din toată țara că vor și ei să se implice. Primul a fost Yannick, de la FormWerk. El ne-a pus la dispoziție imprimante 3D și materie primă (foi PETG, filament, elastice pentru fixare). Până acum, avem peste 800 de viziere produse”, a declarat Alexandru Cristal, coordonator proiecte FabLab.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.