Concurs pentru ocuparea funcțiilor de președinte și vicepreședinte al Agenției Naționale pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate

Ministerul Sănătății a publicat anunțul privind organizarea concursului pentru ocuparea funcțiilor de președinte și vicepreședinte al Agenției Naționale pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate (ANDIS), structura care va va gestiona construcția spitalelor regionale și a spitalelor cu bani din PNRR. Conducerea ANDIS va fi aleasă pentru un mandat de patru ani.

Monitorul Oficial a publicat, miercuri, normele metodologice privind înființarea, organizarea și funcționarea Agenției Naționale pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate.

Potrivit anunțului, concursul se va desfășura în două etape: evaluarea dosarelor de concurs ale tuturor participanților și susținerea de către primii cinci candidați, clasaţi în urma evaluării, de interviuri și prezentarea proiectelor de management ale acestora în faţa comisiei de evaluare şi a Consiliului de supraveghere al ANDIS.

Candidații se pot înscrie la concurs în perioada 22 decembrie 2022 – 25 ianuarie 2023, la sediul Ministerului Sănătății, de luni până vineri, între orele 8.30 și 14.00. Rezultatul evaluării dosarelor va fi afișat în 30 ianuarie, la ora 16.00.

Participanții la concursul în vederea ocupării funcției de președinte și vicepreședinte al ANDIS vor prezinta, ca parte a dosarului de concurs, un proiect propriu de management.

Proiectul de management trebuie să evidențieze modul în care candidatul analizează şi propune soluții de rezolvare a temei de concurs, care trebuie să facă referire la activitatea Agenției Naționale pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate.

Proiectul de management trebuie realizat pe baza a 5 teme și trebuie adaptat la activitatea ANDIS:

  • dezvoltarea unei infrastructuri de sănătate apte să asigure accesul unui număr cât mai mare de persoane la asistență medicală de specialitate în cele mai bune condiții de calitate;
  • asigurarea unor cerințe înalte de calitate și performanță privind infrastructura de sănătate și transformarea sa într-un centru de excelență în gestionarea obiectivelor/proiectelor de investitii în infrastructura de sănătate;
  • pregătirea și implementarea obiectivelor/proiectelor de investiții de importanță considerabilă în infrastructura de sănătate, astfel încât acestea să fie finalizate la termen, conform specificațiilor și în cadrul bugetului aprobat;
  • atragerea fondurilor europene și a altor surse de finanțare legal constituite în domeniul infrastructurii de sănătate;
  • asigurarea unui management performant al obiectivelor/proiectelor de investiții de importanță considerabilă în infrastructura de sănătate și dezvoltarea și îmbunătățirea permanentă a capacității administrative necesare pentru pregătirea, implementarea și finalizarea obiectivelor/proiectelor de investiții în infrastructura de sănătate.

Rezultatele finale ale concursului se afișează la sediul Ministerului Sănătății și vor fi publicate pe pagina de internet a instituției.

ANDIS  a fost înființată de Guvern, prin Ordonanță de Urgență, la începutul lunii iunie. Ulterior, o hotărâre aprobată de Executiv prevedea că ANDIS va avea 80 de posturi. 

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.