Concursul de intrare în rezidențiat pe post și pe loc, organizat pe 19 noiembrie

Concursul de intrare în rezidențiat pe post și pe loc în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie va fi organizat anul acesta pe 19 noiembrie.

Potrivit ordinului ministrului Sănătății nr. 3.212/2023, publicat joi în Monitorul Oficial, concursul se desfășoară în centrele universitare București, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara.

Valoarea taxei de participare la concursul de rezidenţiat pe post şi pe loc în medicină, medicină dentară şi farmacie este de 500 de lei.

„Sumele încasate din plata taxelor se fac venit la bugetul Ministerului Sănătății și se utilizează pentru acoperirea cheltuielilor de personal și materialele necesare susținerii concursului de rezidențiat.  Din sumele încasate o cotă de maximum 85% se va repartiza universităților de medicină și farmacie din București, Craiova, Cluj-Napoca, Iași, Târgu Mureș și Timișoara, în vederea acoperirii cheltuielilor ocazionate de organizarea concursului de rezidențiat. Repartizarea sumelor între universități se va face proporțional cu numărul de candidați care susțin concursul în centrul universitar respectiv și nota de calcul estimativ privind cheltuielile ocazionate de organizarea concursului de rezidențiat, însușită sub semnătură de rector”, se arată în ordinul ublicat în Monitorul Oficial.

Anul trecut, 10.330 de candidați s-au înscris la concursul de rezidențiat (față de 12.564 de candidați la concursul din 2021).

În urma concursului de rezidențiat din 20 noiembrie 2022, la domeniul medicină au rămas neocupate 628 de locuri și posturi din cele 4.734 scoase la concurs.

Ministerul Sănătății a organizat o sesiune extraordinară a concursului de rezidențiat în data de 14 mai 2023.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.