Condițiile de concurs pentru funcțiile din comitetul director al serviciilor de ambulanță, publicate în Monitorul Oficial

Ordinul ministrului sănătății nr.157/2019 privind aprobarea Metodologiei-cadru de organizare și desfășurare a concursurilor/examenelor pentru ocuparea funcțiilor specifice comitetului director din serviciile de ambulanță județene și a Serviciului de Ambulanță București-Ilfov (SABIF) a fost publicat la 11 februarie în Monitorul Oficial.

Același Ordin include și modelul de contract de administrare a serviciilor de ambulanță județene și a SABIF.

 

Comisiile de concurs

 

Comitetul director al serviciilor de ambulanță este format din: manager general, director medical, director economic, director tehnic și asistent-șef. Ocuparea posturilor specifice comitetului director se face prin concurs sau examen organizat de managerul general al serviciului de ambulanță județeană/SABIF, pentru fiecare post în parte.

Comisiile de concurs/examen și de contestații sunt propuse de managerul general al serviciului de ambulanță și sunt aprobate de Ministerul Sănătății, cu avizul consultativ al Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), se precizează în actul normativ.

Documentul stipulează o serie de criterii generale pentru candidatura la o funcție din comitetul director al serviciilor de ambulanță, dar și criterii specifice fiecărui post în parte.

 

Trei directori

 

Directorul medical trebuie să fie absolvent al învățământului universitar de lungă durată, cu diplomă de licență sau echivalentă în domeniul medicină, specializarea medicină; să fie cel puțin medic specialist și să aibă cel puțin trei ani experiență în specialitatea respectivă; să fie absolvent al unui curs de perfecționare în domeniul managementului, organizat de o instituție acreditată din țară sau din străinătate, sau studii de masterat în management sanitar sau titlul de doctor în management.

Directorul economic trebuie să fie absolvent al învățământului universitar de lungă durată, cu diplomă de licență sau echivalentă în profil economic; să aibă cel puțin șase ani și șase luni vechime în specialitatea studiilor; să dețină certificate de atestare a cunoștințelor dobândite în domeniul Sistemului european de conturi, precum și de cunoaștere a reglementărilor europene în domeniu.

Directorul tehnic trebuie să fie absolvent al învățământului universitar de lungă durată, cu diplomă de licență sau echivalentă în profil tehnic; să aibă cel puțin trei ani vechime în specialitatea studiilor; să fie absolvent al unui curs de perfecționare în domeniul managementului, organizat de o instituție acreditată din țară sau din străinătate, sau studii de masterat în management sanitar sau titlul de doctor în management.

 

Asistentul-șef

 

Asistentul-șef trebuie să fie asistent medical generalist principal; să aibă cel puțin cinci ani vechime ca asistent medical în servicii de ambulanță; să fie absolvent al unui curs de perfecționare în domeniul managementului, organizat de o instituție acreditată din țară sau din străinătate, sau studii de masterat în management sanitar sau titlul de doctor în management.

Câștigătorului prin concurs al unui post în comitetul director va încheia un contract de administrare pe o perioadă de maxim trei ani. Anexa nr. 1 la contractul de administrare include detalierea atribuțiilor generale ale funcțiilor specifice comitetului director din serviciile de ambulanță, dar și atribuțiile specifice fiecărui director –  medical, economic, tehnic și asistentului-șef – în parte.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.