Conducerea spitalului Universitar: În maxim doi ani vom avea cel mai modern centru public de radioterapie din țară

Managerul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB), Adriana Nica, a anunţat că în cel mult doi ani va fi deschis cel mai modern centru public de radioterapie din ţară în această unitate medicală, de care vor beneficia bolnavii cu afecţiuni oncologice.

„Astăzi am predat amplasamentul către constructor şi, în cel mult doi ani, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti vom deschide cel mai modern centru de radioterapie public din ţară, de care vor beneficia bolnavii cu afecţiuni oncologice. Având în vedere specificul de multidisciplinaritate al spitalului nostru, Centrul de radioterapie pe care-l construim şi-l dotăm va permite pacienţilor oncologici să efectueze tratamente moderne într-un singur loc, fără a mai fi nevoiţi să se deplaseze în alte unităţi medicale pentru radioterapie. Va fi un centru dotat şi amenajat conform standardelor europene, unde specialiştii noştri vor folosi tratamente de ultimă generaţie şi aparatură de înaltă performanţă, totul în beneficiul bolnavilor care au nevoie de acest tip de terapie”, a declarat managerul SUUB, Adriana Nica, potrivit unui comunicat de presă preluat de Agerpres.

Lucrarea va fi executată, conform contractului, în termen de maximum doi ani, iar zilele următoare vor sosi utilajele care vor începe lucrările.

Centrul va avea două acceleratoare, un computer tomograf simulator, un dispozitiv de investigaţie prin rezonanţă magnetică, dar şi brahiterapie. Valoarea contractului este de 69,3 milioane de lei.

„În cadrul Clinicii de Oncologie de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti sunt trataţi peste 500 de pacienţi noi anual, pentru care se administrează tratamente curative şi paliative. Se estimează că aproximativ 40% dintre cazurile noi vor necesita radioterapie în scop curativ sau paliativ”, mai precizează unitatea medicală.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.