Conf. dr. Diana Loreta Păun: Diabetul, o boală cu risc înalt pentru o evoluție severă în cazul infecției cu noul coronavirus

Conf. dr. Diana Loreta Păun

Conf. dr. Diana Loreta Păun, consilier prezidențial Departamentul Sănătate Publică -Administrația Prezidențială,  a declarat că diabetul este considerat a fi o boală cu risc înalt pentru o evoluție severă în cazul infecției cu noul coronavirus.

“Pandemia de COVID-19 și necesitatea consecventă de izolare comunitară a virusului reprezintă o provocare și pentru gestionarea afecțiunilor diabeticului, confruntându-se cu presiunea suplimentară de a evita infectarea cu SARS-CoV-2”, a subliniat conf. dr. Diana Loreta Păun.

Potrivit acesteia, pe lângă aspectele de tratament, prevenția și educația pentru sănătate rămân subiectele cele mai importante care ar trebui explorate de autoritățile cu responsabilități, deși este incontestabil că diabetul este o afecțiune a cărui incidență poate fi redusă prin politici consistente de prevenție.

Conf. dr. Diana Loreta Păun, consilier prezidențial Departamentul Sănătate Publică -Administrația Prezidențială, a fost prezent astăzi la Conferința-Dezbatere online „Controlează-ți Diabetul …și în timpul pandemiei de COVID-19”.

Evenimentul face parte din ediția 2020 a Campaniei Naționale „Controlează-ți Diabetul”, ajunsă deja la a XII-a ediție, și își propune să tragă un semnal de alarmă cu privire la problematica diabetului zaharat. De asemenea, își dorește să identifice posibile soluții astfel încât persoanele cu diabet din România să aibă cât mai puțin de suferit în timpul pandemiei de COVID-19 și să aibă acces cu ușurință la servicii de îngrijire optime.

Conferința-Dezbatere „Controlează-ți Diabetul …și în timpul pandemiei de COVID-19” își propune să aducă împreună, pentru a discuta problematica diabetului zaharat în România, medicilor diabetologi, autorități, asociații de pacienți, societatea civilă, publicul larg și mass-media.

Organizatorul științific al campaniei este Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, iar managementul proiectului este realizat de Sănătatea Press Group.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.