Conf. dr. Diana Loreta Păun: În Sănătate, investiţia în cercetare şi inovare aduce o contribuţie suplimentară care se reflectă în creşterea speranţei de viaţă

Conf. dr. Diana Loreta Păun, consilier prezidențial – Departamentul Sănătate Publică a declarat, joi, că „în sănătate, investiţia în cercetare şi inovare aduce o contribuţie suplimentară care se reflectă în primul rând în creşterea speranţei de viaţă”.

„Gradul de performanţă al fiecărui domeniu este dat de capacitatea de investiţie în componenta de cercetare şi inovare. În sănătate, investiţia în cercetare şi inovare aduce o contribuţie suplimentară care se reflectă în primul rând în creşterea speranţei de viaţă, mergând uneori până la recuperare completă. Viitorul sistemului de sănătate înseamnă, în ultimă instanţă, inovare şi promovarea cercetării medicale. Aceasta este de fapt şi viziunea preşedintelui României”, a declarat Conf. dr. Diana Loreta Păun, la Profit Health Forum.

Consilierul prezidențial a subliniat că un sistem de sănătate rezilient înseamnă şi construcţia pe „pilonii” prevenţiei şi educaţiei pentru sănătate.

Pandemia COVID-19 a reprezentat un fenomen „perturbator, de amploare, care a modificat percepţiile” şi a schimbat „pentru totdeauna aşteptările” comunităţilor, a afirmat consilierul prezidențial.

„Cred că rămâne şi astăzi foarte greu de evaluat dacă în realitate stării de fapt puteau fi aplicate măsuri capabile să oprească evoluţia. (…) Pandemia COVID a generat peste 6 milioane decese, din care peste 64.000 numai în România. Această realitate nu trebuie ignorată”, a subliniat consilierul prezidenţial.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.