Conf. Dr. Diana Loreta Păun: Recunoștință pentru toți medicii care, de mai bine de doi ani, și-au pus propriile vieți în prima linie

Conf. Dr. Diana Loreta Păun, Consilier Prezidențial – Departamentul Sănătate Publică a transmis, miercuri, de Ziua Națională a României, ”profundă recunoștință pentru toți medicii care, de mai bine de doi ani, și-au pus propriile vieți în prima linie în fiecare zi și au arătat rezistență și compasiune extrordinare în lupta împotriva pandemiei COVID-19”.

”Fără îndoială, meseria de medic își are fundamentul în vocația puternică de a salva și ocroti viața, dar, în spatele acestei răspunderi uriașe, se află oameni remarcabili, extraordinari, care își au de purtat, ca noi toți, propriile drame, propria oboseală, propria frustrare în fața suferinței. Din păcate, astăzi, când suntem încercați de această criză sanitară, care cu fiecare val devine mai agresivă, jurământul lui Hipocrate nu mai este suficient pentru a avea credibilitate în fața celor pentru care vă dedicați puterile și mintea, făcând eforturi mai dificile ca niciodată. În fața acestor provocări uriașe, o concluzie este evidentă: dumneavoastră, corpul medical, sunteți indispensabili paradigmei rezilienței sistemice. Aceasta este poate cea mai importantă lecție a acestei pandemii. Investiția în personalul medical, protejarea sănătății mintale, crearea abilităților adaptative sunt cruciale pentru a face față presiunilor emergente”, a subliniat Conf. Dr. Diana Loreta Păun.

Declarațiile au fost făcute în cadrul proiectului ”Medicul Român. Prezent și Viitor pentru România”, lansat de Colegiul Medicilor din România. Campania are ca obiectiv conștientizarea rolului și locului medicului în societatea românească, precum și a importanței relației de încredere ce trebuie să existe între medic și pacient, între medic și opinia publică.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.