Conf. Dr. Diana- Loreta Păun: reorganizarea sistemului național de transfuzii este o necesitate stringentă

Conf. Dr. Diana – Loreta Păun, Consilier Prezidențial – Departamentul de Sănătate Publică a declarat în cadrul Conferinței – Dezbatere ”Reorganizarea Sistemului Național de Transfuzie Sanguină: Realități Naționale și standarde europene” că reorganizarea sistemului național de transfuzii sanguine este o necesitate stringentă.

”Avem nevoie de eficientizarea sistemului național de transfuzii, de un număr adecvat de centre de transfuzie, de centre mobile de recoltare, de asigurarea unui stoc de sânge, de creșterea acoperirii nevoilor transfuzionale, de legislație și finanțare adecvate”, a subliniat Conf. Dr. Diana Loreta Păun.

Informarea si educarea populatiei cu privire la importanța donării de sânge sunt deosebit de importante, iar în acest sens campaniile de informare și conștientizare sunt de un real folos, susține Conf. Dr. Diana Loreta Păun.

”Campaniile de informare și conștientizare sunt de un real folos,  aducând la nivelul publicului larg, potențial donator, informațiile pe care orice donator trebuie să le cunoască, de la condițiile de eligibilitate, la beneficii pentru propria sănătate și până la gestul în sine, care este unul umanitar, făcut din considerație față de cei care au atât de multă nevoie și cărora le putem salva viața, a explicat Conf. Dr. Diana Loreta Păun.

 

 

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.