Conf. dr. Diana Loreta Păun: Studiile arată că mai mult de trei sferturi din populație va avea nevoie în curând de un medic endocrinolog

„Studiile arată că mai mult de trei sferturi din populație va avea nevoie în curând de un medic endocrinolog”, a declarat Conf. dr. Diana Loreta Păun, consilier prezidențial – Departamentul Sănătate Publică, Administrația Prezidențială, în cadrul ceremoniei oficiale a celui de-al 29-lea Congres Național al Societății Române de Endocrinologie.

„Sistemul endocrin joacă un rol hotărâtor în capacitatea noastră de a ne adapta la stres, la vremuri grele, cum a fost și perioada recent trecută a pandemiei”, a adăgat consilierul prezidențial.

„Complexitatea sistemului endocrin demonstrează că este nevoie de o abordare multidisciplinară a endocrinologiei în practica clinică și necesită și dezvoltarea unor politici de sănătate integrative, care sunt mult așteptate”, a explicat Conf. dr. Diana Loreta Păun.

Totodată, consilierul prezidențial a subliniat că Endocrinologia a fost revoluționată de progresele din ultimii ani.

„Trebuie să sprijinim transferul rezultatelor cercetării în practica clinică, tocmai pentru ca pacienții să beneficieze de cele mai noi descoperiri ale științei, care nu sunt importante doar pentru diagnosticul și tratamentul bolilor endocrine, ci și pentru implicațiile pe care le au în descoperirea, monitorizarea și abordarea inclusiv a patologiei ne-endocrine, cu care sistemul endocrin interferă atât de mult. Abordarea trebuie să fie una transversală, dacă vrem să atingem obiectivele stabilite în gestionarea unor boli, cum este și COVID-19, dar și cancerul, bolile rare, obezitatea ori diabetul”, a precizat consilierul prezidențial.

„Trebuie să ne asigurăm că acești specialiști au competențele și abilitățile necesare pentru a utiliza la maximum inclusiv soluțiile digitale, atât de importante și necesare”, a subliniat Conf. dr. Diana Loreta Păun.

„În plus, implicarea specialiștilor români în rețelele de referință europene este extrem de importantă pentru că permite ancorarea rapidă la schimbul de informații atât de necesar, pentru a avea acces la ultimele opțiuni diagnostice și terapeutice”, a mai transmis Conf. dr. Diana Loreta Păun, consilier prezidențial – Departamentul Sănătate Publică, Administrația Prezidențială.

Declarațiile au fost făcute în cadrul celui de-al 29-lea Congres Național al Societății Române de Endocrinologie, cea mai importantă manifestare a endocrinologiei românești, care se desfășoară online în perioada 23-26 iunie 2021.

Ca structură, Congresul Național al Societății Române de Endocrinologie include sesiuni de meet the expert, dezbateri, comunicări orale și plenare.

De asemenea, în cadrul evenimentului sunt organizate simpozioane comune cu specialități conexe, precum „Complicații endocrino-metabolice la pacienții pediatrici cu afecțiuni hemato-oncologice”, „endocrino-pediatrie” sau „actualități în tumorile endocrine”.

Participarea la lucrările acestui eveniment de referință în endocrinologia românească este susținută integral de Societatea Română de Endocrinologie, astfel că este gratuită pentru medici.

Congresul se derulează pe Sanatatea.ONLINE/learning, platformă complexă dedicată evenimentelor științifice și nu numai, pe tematici medicale. online și producția video ale celui de-al 29-lea Congres Național al Societății Române de Endocrinologie sunt asigurate de Sănătatea Press Group.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.