Conf. dr. Diana Păun: 80% din cazurile de cancer pulmonar, cauzate de fumat

Conf. dr. Diana Loreta Păun, consilier prezidențial – Departamentul Sănătate Publică, Administrația Prezidențială, a declarat că, în prezent, cancerul pulmonar continuă să fie o problemă importantă de sănătate publică şi să aibă o incidenţă semnificativă în România, afirmând că 80% din cazuri sunt cauzate de fumat.

„În acest caz, educaţia pentru sănătate este deosebit de importantă, considerând că 80% din cazuri (n.r. de cancer pulmonar) sunt cauzate de fumat. O abordare integrată a pacientului presupune informare, educare, pentru ca pacientul să poată să devină, în relaţia cu medicul, un partener de dialog. De asemenea, este necesară o echipă multidisciplinară în care pacientul să aibă încredere, trebuie să aibă acces la medicamente de ultimă generaţie, la recuperare medicală şi reintegrare în societate”, a declarat conf. dr. Diana Loreta Păun, în cadrul sesiunii hibrid a celei de-a X-a Conferințe Managementul Bolilor Pulmonare.

Totodată, conf. dr. Diana Loreta Păun a adăugat că pandemia de COVID-19 a adus provocări suplimentare managementului acestor afecţiuni şi a încărcat şi mai mult pneumologii.

Cea de-a X-a Conferință Managementul Bolilor Pulmonare este transmisă pe platforma Sanatatea.ONLINE , producţia online şi managementul evenimentului fiind realizate de Sănătatea Press Group.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.