(P) Conf. dr. Diana Păun: Pandemia a sprijinit resetarea agendei de sănătate pe principiile echității, accesibilității, incluziunii

Conf. dr. Diana Loreta Păun, consilier prezidențial – Departamentul Sănătate Publică, Administrația Prezidențială, a declarat că pandemia de COVID-19 poate servi drept o perturbare transformatoare , sprijinind resetarea agendei de sănătate pe principiile echității, accesibilității, incluziunii.

„România a lăsat în urmă un an extrem de dificil, pentru toată lumea. El a fost marcat de nenumărate sacrificii, un an în care mulți oameni s-au luptat cu un virus agresiv, din păcate prea mulți au pierdut această luptă.Pandemia de COVID-19 ne-a afectat viețile într-o manieră fără precedent, modul de a trăi. În special cei vulnerabili au avut de suferit, dar pandemia poate servi drept o perturbare transformatoare , sprijinind resetarea agendei de sănătate pe principiile echității, accesibilității, incluziunii”, a declarat conf. dr. Diana Loreta Păun.

Declaraţiile au fost făcute în cadrul ceremoniei oficiale a celui de-al 47-lea Congres al Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, desfășurată sub conceptul „Diabetologul român – medic, coleg, membru al familiei. Perspective ale diabetologiei românești”

Cel de-al 47-lea Congres al Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, eveniment desfăşurat online, în perioada 19-25 mai, este un „maraton” de știință și educație medicală, care se derulează timp de şase zile și care include 25 de sesiuni științifice, care aduc în prim-plan noutățile în managementul diabetului zaharat și al complicațiilor cauzate.

Ediția de anul acesta a Congresului Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice reunește peste 4.000 de participanți – un record.

Congresul este transmis pe platforma Sanatatea.ONLINE și este destinat exclusiv profesioniștilor din domeniul medical.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.