Conf. dr. Florentina Ioniță-Radu: În anul 2020, la 189 de ani de existență, Spitalul Militar Central are cea mai performantă resursă umană

În anul 2020, la 189 de ani de existență, Spitalul Militar Central are cea mai performantă resursă umană. Este declarația generalului maior medic conf. univ. dr. Florentina Ioniță-Radu, comandantul Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila”, cu prilejul împlinirii în data de 13 septembrie a 189 de ani de la înființarea unității sanitare.

”În anul 2020, la 189 de ani de existență, Spitalul Militar Central are cea mai performantă resursă umană, oameni profesioniști, cu dorință continuă de perfecționare și autodepășire, cu empatie față de pacienți, cadre medicale dar și personal administrativ devotat, resursă umană care reprezintă adevăratul tezaur al spitalului. Și vreau să vă spun că suntem toți, personal medical activ sau în rezervă, animați de o stare de spirit specială, mândria de a face parte din această entitate, numită Spitalul Militar Central. Pot spune că acest an a dovedit că noi, toți, am fost, suntem și vom fi o particică din spiritul Spitalului Militar Central, căci Tradiția merge mai departe, cu Profesionalism, câștigând Încrederea celor care au nevoie de noi”, a declarat comandantul Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila” în cadrul unui interviu postat pe pagina unității sanitare.

Spitalul Militar Central are 1.300 de paturi, peste 2.000 de angajați. Potrivit conf. univ. dr. Florentina Ioniță-Radu, în toată această perioadă de grea încercare activitatea spitalului s-a desfășurat fără întreruperi, pacienții fiind pe primul plan.

”Oamenii au fost mereu în priză, nu au fost întreruperi de activitate, dar e adevărat că am reorganizat secțiile în funcție de cerințele legislative și de necesarul nostru. Din data de 15 martie și până acum, în spital au fost internați, în regim de spitalizare continuă (la pat) un număr de 10.084 pacienți, alți 11.697 au beneficiat de servicii medicale oferite în regim de internare de zi iar 9.812 au primit consultații în Ambulatoriul integrat al unității noastre. Mai mult decât atât, am preluat, de la alte spitale, pacienții din programele naționale. Acest lucru s-a datorat faptului că multe unități medicale nu au mai putut susține programele – fie pentru faptul că au devenit spitale COVID, fie că temporar nu au mai avut personal medical dedicat”, a mai subliniat comandantul Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila”.

În contextul creșterii numărului de pacienți cu COVID-19, Spitalul Militar Central a primit misiunea de a organiza și operaționaliza Spitalul Militar de Campanie de Nivel ROL2 COVID19, amplasat în incinta Institutului Național de Gerontologie și Geriatrie ”Ana Aslan”, o reală provocare potrivit conf. dr. Florentina Ioniță-Radu.

”Provocări sunt toate acelea despre care s-a tot vorbit în întreaga lume nu numai în România – dotări și aici vorbesc de la echipamente de protecție și până la ventilatoare și medicamente, de alocarea și motivarea unui personal medical care să susțină activitatea în două spitale de referință, SUUMC și ROL 2, de reconceptualizarea infrastructurii medicale la noile cerințe impuse de profilul acestei pandemii și lista provocărilor poate continua dar dorința mea ar fi să nu insistăm pe ceva ce s-a mai spus, ci să abordăm, pragmatic, soluții pentru problemele enumerate mai sus”, a mai adăugat conf. dr. Florentina Ioniță-Radu.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.