Conf. Dr. Horia Bumbea: Medicul nu trebuie să fie amenințat, necesitând o siguranță pentru a-și îndeplini vocația

Conf. Dr. Horia Bumbea, vicepreședinte Colegiul Medicilor din Municipiul București, a declarat că medicul trebuie să aibă posibilitatea de a se concentra asupra pacientului, nu trebuie să fie hăituit și amenințat, necesitând o siguranță a vieții sale și a activității pe care o desfășoară, pentru a-și îndeplini vocația.

„În permanență, medicii sunt în vizorul publicului, al autorităților, al pacienților, aparținătorilor, de aceea, în permanență noi trebuie să veghem la ceea ce ne poate afecta activitatea medicală. Un medic trebuie să aibă posibilitatea de a se concentra asupra pacientului, nu trebuie să fie hăituit, nu trebuie să fie amenințat. Trebuie să aibă o siguranță a vieții sale și a activității pe care o desfășoară, tocmai pentru a-și îndeplini vocația”, a declarat conf. dr. Horia Bumbea.

Declarațiile au fost făcute în cadrul ceremoniei oficiale a celei de-a IX-a Conferințe a Colegiului Medicilor din Municipiul București (CMMB), eveniment desfășurat online, cu sprijinul Sănătatea Press Group.

Ceremonia oficială a fost moderată de prof. Dr. Cătălina Poiană, președintele CMMB.

La cea de-a IX-a Conferință a Colegiului Medicilor din Municipiul București s-au înscris peste 8.000 de medici, evenimentul conținând 16 sesiuni științifice, prezentate de 71 de speakeri.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.