Conf. dr. Mihai Craiu: Vaccinurile obișnuite, administrate copiilor mici, au o eficacitate remarcabilă în prevenția bolilor posibil mortale

Conf. dr. Mihai Craiu, medic primar pediatru, afirmă că vaccinurile obișnuite, care sunt administrate copiilor mici, în toate țările din lume, sunt extrem de bine studiate și au o eficacitate remarcabilă în prevenția bolilor posibil mortale. „Rujeola poate să ucidă, tetanosul poate produce deces, difteria poate fi mortală”, avertizează medicul.

„Înainte de a refuza un vaccin din PNV (Programul Național de Vaccinare) discutați, în liniște, cu medicul dumneavoastră. Cereți și o a 2-a opinie, în cazul în care aveți întrebări încă nelămurite. Chiar dacă nu puteți lua o decizie, la momentul consultului medical, nu este o rușine sau un act blamabil. E normal să existe emoții…Dar ar fi bine să vă sfătuiți despre aceste emoții cu un alt medic sau profesionist în sănătate, nu cu dr Google”, subliniază medicul primar pediatru, într-un mesaj pe pagina de Facebook – Spitalul Virtual pentru Copii.

Conf. dr. Mihai Craiu atrage atenția că fenomenul de scădere a acoperirii vaccinale nu este nou, „el fiind observat de peste 10 ani în România”.

„În ultimele luni, experții Institutului Național de Sănătate Publică au observat o situație îngrijorătoare în ce privește vaccinarea copiilor cu vaccinurile incluse în PNV (Programul Național de Vaccinare). Probabil că emoțiile acumulate în legatură cu impactul pandemiei COVID-19, multitudinea de știri false sau alarmiste, vocile unor indivizi fără pregătire medicală, dar cu o agendă bine pusă la punct, (…) s-au extins și asupra percepției părinților în ce privește vaccinarea uzuală a copiilor. Îmi fac datoria să afirm, pentru cei ezitanți, că vaccinurile obișnuite, care sunt administrate copiilor mici, în toate țările din lume, sunt extrem de bine studiate și au o eficacitate -remarcabilă în prevenția bolilor posibil mortale”.

„Rujeola poate să ucidă, tetanosul poate produce deces, difteria poate fi mortală…Gândiți-vă bine înaintea unui refuz”, a mai spus Conf. dr. Mihai Craiu.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.