Conf. dr. Simin Aysel Florescu, despre criza din spitale: Apar familii întregi bolnave, care se îmbolnăvesc în cascadă

Conf. dr. Simin Aysel Florescu, manager interimar al Spitalului ”Victor Babeş” din Capitală, a declarat, marți, că situația din spitale este îngrijorătoare în contextul noului val al pandemiei de coronavirus.

”Privim cu maximă îngrijorare la ce se întâmplă în jurul nostru și în spitalul nostru. În ultimele luni observăm cu foarte mare durere cum apar familii întregi bolnave, care se îmbolnăvesc în cascadă, în care fiii și fiicele vin și ne spun că tocmai și-au îngropat părinții, care vin și ne spun ”și eu sunt bolnavă și vă rog internați-mă”, la care apar ulterior și copiii. Nu e nimic tragic sau romanțat. E o situație reală și noi trebuie să ne ocupă de toți, să avem grijă atât de starea lor fizică, cât și de problemele lor psihologice, care apar în acest context”, a precizat conf. dr. Simin Aysel Florescu.

Managerul Spitalului ”Victor Babeş” atrage atenția că nimeni nu poate ști dinainte ce fel de formă a bolii va avea, iar în aceste condiții, singura formă de apărare este masca.

„Privim cu foarte mare stupoare la această idee că masca ar fi o botniță sau un căluș. Masca este un mijloc de protecție. Nu este nici botniță, nici căluș, ci un mijloc de a ne proteja de o boală. Atât!”, a mai spus manager interimar al Spitalului ”Victor Babeş” .

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.