Conf. Dr. Simin Aysel Florescu, managerul Spitalului “Victor Babeș”: Secţia de terapie intensivă este plină de aproape o lună

Conf. Dr. Simin Aysel Florescu, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale “Victor Babeș” din Capitală, a declarat, sâmbătă, că 70% dintre paturile dedicate pacienţilor COVID-19 sunt ocupate, iar secţia de terapie intensivă este plină de aproape o lună.

„Din cauza creşterii bruşte a numărului de cazuri în ultima lună, a trebuit să creştem şi numărul de paturi dedicate pacienţilor cu COVID, astfel încât acum două treimi din paturi sunt pentru pacienţi COVID şi o treime pentru pacienţii non-COVID. Din aceste paturi dedicate pacienţilor COVID, 70% dintre ele sunt ocupate în acest moment. Este vorba în special despre paturile care au sursă de oxigen pentru că profilul pacientului este pacient relativ tânăr fără comorbidităţi care vine la spital târziu. Cam la 7-8 zile de la debutul bolii testat sau netestat, oricum îşi ignoră simptomatologia sau îşi administrează tratament din proprie iniţiativă la domiciliu fără niciun fel de sfat medical, astfel încât ajunge târziu la spital cu insuficienţă respiratorie. De aceea toate paturile cu oxigen în acest moment sunt ocupate – cele 70%, iar Secţia de terapie intensivă, din păcate, este din nou plină şi este plină de aproape o lună constant, astfel încât pentru ceilalţi pacienţi care agravează pe secţie suntem nevoiţi să cerem ajutor pentru transfer în alte spitale”, a afirmat Conf. Dr. Simin Aysel Florescu.

Managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale “Victor Babeș” din Capitală a atenționat că „situaţia tinde” să devină din nou gravă.

Conf. Dr. Simin Aysel Florescu a subliniat că numai prin vaccinare anti-COVID se poate ajunge la finalul pandemiei.

„Cam de un an şi jumătate vedem o patologie foarte complicată şi, din păcate, deşi în luna iunie începusem să credem că poate ne apropiem de final, acum din nou avem de-a face cu un val extrem de important care pare a se agrava. De aceea este foarte important să încercaţi să căpătaţi acest mijloc profilactiv, să vă vaccinaţi. Chiar dacă există oameni care încă nu cred în vaccin, noi facem toate eforturile împreună cu autorităţile competente ca să vă convingem de acest lucru. Din poziţia de medici, patologia produsă de acest virus este una extrem de urâtă şi care poate să vă ducă la pierderea vieţii. Este foarte important să ne vaccinăm. Numai aşa putem ajunge către finalul pandemiei”, a declarat managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale “Victor Babeș”.

Conf. Dr. Simin Aysel Florescu a participat, sâmbătă, la evenimentul de lansare a „Caravanei Mobile de Vaccinare”, un proiect al Primăriei Capitalei, derulat prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB).

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.