Conf. dr. Simin Florescu: Nu antiviralele reprezintă problema principală în spitale. Problema este rezerva de energie umană, care este secătuită

Nu antiviralele reprezintă problema principală în spitale. Problema este rezerva de energie umană, care este pe cale de secătuire, a declarat, vineri seară, Conf. dr. Simin Aysel Florescu, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale ”Victor Babeș”.

„De altfel, pacienții care ajung după modelul valului patru în spital, sunt pacienți care sunt depășiți cam de tot ceea ce înseamnă tratament antiviral, sunt pacienți în stare gravă și necesită tratament de susținere a funcțiilor vitale, tratamente imunomodulatoare și alte tipuri de intervenții terapeutice. Ce o să facem în valul cinci? Pot să fiu puțin cinică și să spun că ne-am obișnuit și că știm foarte bine ce avem de făcut. Problema, însă, este rezerva de energie umană, care este pe cale de secătuire și cred că nu ar trebui să forțăm situația expunând  din nou spitalele la un val imens de pacienți. Ar trebui să ne vaccinăm ca să nu ajungem în aceeași situație ca în valul patru”, a precizat Conf. dr. Simin Aysel Florescu.

„Spitalele ar trebui să fie rezervate acelor cazuri extreme, care au diverse comorbidități, fac forme severe de boală din diverse alte motive, poate chiar și nevaccinați, dar nu ar trebui acest număr de pacienți să fie atât de mare”, a explicat managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale ”Victor Babeș”.

Nu există un antiviral perfect la acest moment pentru COVID-19

„Există antivirale în spitale, în măsura în care există antivirale peste tot. Nu există un antiviral perfect la acest moment pentru COVID-19. S-au făcut foarte multe eforturi să fie asigurată medicația în spitale, eforturi care au fost urmate de rezultate. Aceste tipuri de medicamente nu au fost necesare doar pentru România, ci a fost o adevărată competiție la nivelul Uniunii Europene pentru a aduce în țară toate tipurile de medicație necesare și existente la acest moment pentru COVID”, a mai spus Conf. dr. Simin Aysel Florescu.

Cel mai important lucru este ca oamenii să fie vaccinați, a subliniat Conf. dr. Simin Aysel Florescu.

„În momentul în care toată lumea este vaccinată, testarea vaccinaților nu mai are sens pentru că toată lumea este protejată. Scopul testării este să depistezi cine ar fi infectat fără a avea semne de boală sau cu semne minore de boală”, a mai afirmat Conf. dr. Simin Aysel Florescu.

Declarațiile au fost făcute în cadrul unei dezbateri pe teme de interes din sănătate organizată de Colegiul Medicilor din România (CMR) și postul public de televiziune.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.