Conf. Dr. Simin Florescu: Pacienți de 30 de ani, fără comorbidități, la ATI. Pentru unii, lupta noastră a fost în van

Conf. Dr. Simin Aysel Florescu, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Victor Babeș” din Capitală, a declarat că trei pacienți COVID-19, cu vârste de peste 30, fără comorbidități și factori de risc, s-au aflat în ultimele două săptămâni la terapie intensivă.

„La doi din cei de treizeci și de ani, lupta noastră a fost în van. Au venit la 10 zile de la debutul COVID, direct cu insuficiență respiratorie. Au primit tot ce exista în materie de tratament și suport vital.Nu i-am putut întoarce, spre disperarea noastră și a familiilor lor. Au circulat peste tot, au fost la mare, au venit în contact cu o grămadă de lume. Și da, toți erau nevaccinați”, a scris conf. Dr. Simin Aysel Florescu, într-o postare pe Facebook.

Managerul Spitalului „Victor Babeș” din Capitală a atenționat că tulpina Delta determină cazuri mai severe, dar este acoperită de vaccinul anti-COVID, astfel că persoanele vaccinate nu fac deloc boala sau fac forme ușoare, dar în niciun caz de terapie intensivă.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.