Conf. univ. dr. Anca Pantea Stoian: Colaborarea științifică reprezintă un element  esențial pentru progresul în domeniul medical

În era contemporană a medicinei, colaborarea științifică reprezintă un element  esențial pentru progresul în domeniul medical, a declarat, vineri, în deschiderea „Expert Meeting EU-RO FORUM: DIABETUL ȘI COMPLICAȚIILE SALE”, conf. univ. dr. Anca Pantea Stoian, presedinte Comisia de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice din cadrul Ministerului Sanatatii, vicepreședinte Asociatia Central Europeana pentru Diabet, coordonator științific al manifestarii.

„Sunt onorată că astăzi deschidem din nou o pagină de colaborare internațională în domeniul diabetului, nutriței și bolilor metabolice. Deschidem prima ediție a Expert Meeting EU-RO FORUM: DIABETUL ȘI COMPLICAȚIILE SALE, o inițiativă ce aduce împreună lectori lideri de opinie din diabet și din specialități conexe de la nivel național și international pentru a discuta și împărtăși cele mai recente descoperiri, cercetări și abordări terapeutice cu privire la diabet și complicațiile acestei afecțiuni”, a declarat conf. univ. dr. Anca Pantea Stoian.

Evenimentul se desfășoară sub egida Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București.

„Sunt extrem de bucuroasă că acest eveniment, Expert Meeting EU-RO FORUM: DIABETUL ȘI COMPLICAȚIILE SALE,  se desfășoară sub egida Universității din care și eu fac parte, Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila din București”, a subliniat conf. univ. dr. Anca Pantea Stoian.

Manifestarea își dorește să ofere o platformă pentru dezvoltarea colaborării științifice între principalele specialități medicale implicate în  managementul  diabetului și a complicațiilor asociate.

„În era contemporană a medicinei, colaborarea științifică reprezintă un element  esențial pentru progresul în domeniul medical. O nouă abordare în medicină se conturează în jurul valorii și importanței dezvoltării colaborării științifice, cu accent pe schimbul de cunoștințe și experiențe între specialiști. Prin colaborare științifică, experții aduc împreună perspective diferite și abordări inovatoare în ceea ce privește problemele complexe și diverse ale diabetului și complicațiile sale, totul pentru un management cat mai eficient al pacienților”, a mai transmis conf. univ. dr. Anca Pantea Stoian.

„Manifestarea de astăzi are un program științific complex, cu teme de actualitate pentru practica medicală curentă. Va fi o zi plină, cu informații științifice valoroase, o zi care va culmina cu o sesiune dedicată Academiei Europene Cardio-Metabolice (European Cardio-Metabolic Academy). Vă mulțumesc tuturor că suntem astăzi împreună, aici, pentru a construi și dezvolta parteneriate  internaționale în domeniul diabetului, nutriței și bolilor metabolice”, a adăugat conf. univ. dr. Anca Pantea Stoian.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.