Conf. univ. dr. Aysel Florescu: Infrastructura nu s-a dezvoltat niciodată în paralel cu evoluția actului medical

Conf. univ. dr. Simin Aysel Florescu, medic primar boli infecțioase, Spitalul ”Victor Babeș”, a declarat că infrastructura nu s-a dezvoltat niciodată în paralel cu evoluția actului medical, principalul motiv fiind lipsa fondurilor.

„Actul medical în România, cu toate problemele existente s-a dezvoltat foarte rapid, chiar dacă poate nu la fel de rapid ca în Vestul Europei. În acest moment, se află la niște cote foarte bune din acest punct de vedere în multe din domenii. Toată această dezvoltare a actului medical din spital a fost într-o disonanță cu infrastructura. Avem medicație nouă, avem protocoale noi, avem mijloace terapeutice, medicamentoase, chirurgicale, endoscopice, foarte avansate și la nivel comparabil cu cele din Europa, în schimb infrastructura a rămas tot timpul în urmă”, a explicat conf. univ. dr. Simin Aysel Florescu, adăugând că principalul motiv îl reprezintă lipsa fondurilor pentru dezvoltare.

Declarațiile au fost făcute în cadrul conferinței-dezbatere „Spitalele din România ÎNCOTRO? Actul Medical vs. Infrastructură”, organizat de Colegiul Medicilor din România, în contextul tragediei incendiului de la Institutul „Matei Balș”, care a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute.

Manifestarea se desfășoară sub conceptul „CMR în DIALOG”, ce își propune să devină o platformă de discuții la nivel național, prin organizarea unei serii de evenimente împreună cu principalele instituții și actori implicați în sistemul de sănătate . pe cele mai importante teme pentru dezvoltarea profesiei medicale și a sistemului medical românesc. Managementul logistic și comunicarea aferente proiectului din partea CMR sunt asigurate de Sănătatea Press Group.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.