Conf. univ. dr. Dana Lucia Stănculeanu: Este de preferat ca vaccinul anti-COVID-19 să se facă înainte de începerea unui tratament oncologic

Conf. univ. dr. Dana Lucia Stănculeanu, medic oncolog, președintele Societății Naționale de Oncologie Medicală din România, a declarat, luni seară, este indicat și de preferat ca vaccinarea pacienților oncologici împotriva COVID-19 să se facă înainte de începerea tratamentului oncologic.

Dacă pacienții sunt cu radioterapie sau în curs de radioterapie, pot să își facă vaccinul împotriva COVID-19 fără probleme.

Președintele Societății Naționale de Oncologie Medicală din România a mai spus că pacienții care fac chimioterapie și care sunt în curs de chimioterapie trebuie să discute cu medicul curant.

”La persoanele cu chimioterapie discutăm de mai multe aspecte, discutăm de boală pe care o au, de chimioterapie, de momentul în care sunt față de chimioterapie și atunci este importantă discuția pacientului cu medicul curant. dacă discutăm de pacienți ccare fac tratament hormonal, aici sigur că nu încape discuție de administrarea vaccinului. Pentru cei care sunt în curs de chimioterapie și de imunoterapie discuția rămâne între pacient și medicul curant”, a declarat conf. dr. Stănculeanu.

Declarațiile au fost făcute în cadrul evenimentului “Întrebări și răspunsuri: Vaccinarea COVID-19 pe înțelesul tuturor”, organizat de Colegiul Medicilor din România (CMR).

evenimentul este cel mai recent dintr-o serie de conferințe organizate de CMR pe această temă.

Pentru participarea la eveniment au fost selectați medici din numeroase specialități pentru a răspunde la întrebările publicului larg, pe tema vaccinării anti-COVID-19.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.