Conf. univ. dr. Diana Loreta Păun, Administraţia Prezidenţială: „Doar prin dialog şi colaborarea tuturor factorilor implicaţi în domeniu putem asigura un management eficient al diabetului zaharat”

Administraţia Prezidenţială

Conf. univ. dr Diana Loreta Păun, Consilier de Stat, Departamentul de Sănătate Publică din cadrul Administraţiei Prezidenţiale a declarat astăzi în cadrul Conferinţei-dezbatere organizate la Palatul Parlamentului în contextul Zilei Mondiale a Diabetului, care aduce in prim plan problematica diabetului zaharat la copii şi femei, că este nevoie de dialog şi de o colaborare mult mai strânsă în vederea asigurării unui management eficient al diabetului zarat.

„Ţara noastră se confruntă cu o creştere a cazurilor de diabet, statisticile arătând că în România sunt peste un milion de persoane în evidenţa medicilor diabetologi. Diabetul zaharat poate fi prevenit prin evitarea factorilor de risc. Managementul stilului de viaţă este o componentă esenţială în acest sens. Doar prin dialog şi colaborarea tuturor factorilor implicaţi în domeniu putem asigura managementul eficient al acestei boli”, a declarat conf. univ. dr. Diana Loreta Păun.

De asemenea, reprezentantul Administraţiei Prezidenţiale a atras atenţia că prevenţia trebuie să înceapă încă din copilărie, astfel încât numărul cazurilor de îmbolnăvire să scadă.

„Conştientizarea prevenţiei încă din copilăriei, adoptarea unui stil de viaţă sănătos de la vârste fragede vor duce la reducerea cazurilor de diabet. (…) Copiii care vor înţelege acest lucru nu vor avea doar ei o stare mai bună de sănătate, ci vor ajuta şi familia şi pe cei din jurul lor să aibă un stil de viaţă sănătos”, a conchis conf. univ. dr. Diana Loreta Păun.

Parteneri instituţionali: Comisia pentru Sănătate Publică din Senatul României, Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti
Management şi Concept eveniment: Sănătatea Press Group